Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2017. november 21. 00:28 - Dalmaa97

Ki volt Charles Manson?

Charles Manson nevét szinte mindenki ismeri, valamint azt, hogy életfogytiglan börtönbe került, de vajon hányan tudják, hogy ki is ő és mit is tett pontosan?screen-shot-2013-11-16-at-6-07-09-pm.png

Charles Milles Manson 1934. november 12-én látta meg a napvilágot egy 16 éves leányanya gyermekeként. Anyja alkoholista volt, olyannyira, hogy egyszer egy pohár sörért eladta őt, ám végül nagybátyja visszaszerezte a gyermeket pár nap elteltével. Ettől függetlenül mindkettejüket 5 év börtönre ítélték gyermekkereskedelemért.

Kamaszkorában Charles egy élelmiszerbolt kirablása által szerzett pénzből már saját szobát bérelt. Ezt több lopás is követte egészen addig, mígnem javítóintézetbe küldték. Ám másnap meg is szökött onnan. Később ismét intézetbe került, ahol egyszer borotvapengét tartott egy fiú torkához, majd szodómiát követett el rajta.

1955 januárjában feleségül vette Rosalie Jean Willist. A rövid ideig tartó kapcsolatából egy fia született, aki akkor látta meg a napvilágot, amikor Charles börtönben ült autólopásért.

Szabadon engedése után már nagyobb fába vágta a fejszéjét; 16 éves prostituált futtatója lett. Ezért és kincstárjegyekkel való üzletelés miatt 10 évre bebörtönözték. Itt megtanult gitározni, szabadulása után pedig koldult. Megismerkedett egy 23 éves lánnyal, akivel összeköltöztek, majd meggyőzte őt Charles, hogy más lányok is éljenek velük együtt. Nemsokára már tizennyolcan éltek egy fedél alatt. Velük rendkívül sokat filozofált a hippi mozgalom alatt, rengeteg követője lett, többségük nő. Gyakorlatilag átmosta az agyukat.

Összebarátkozott a The Beach Boys banda egyik tagjával, Dennis Wilsonnal, aki megengedte Manson-éknak, hogy az ő házukban lakjanak. A két férfi összes vágyát kielégítették a lányok. Így már kialakult a híres Manson Család.charles-manson-and-the-manson-family-300x226.jpg

Charles megismerkedett a Beatles White Album-jával, és az együttes megszállottjává vált. Már egy ideje arról beszélt a Családnak, hogy a feketék és a fehérek között egyre növekedik a faji feszültség, és a feketék fel fognak lázadni. Azt hirdette követőinek, hogy ezt a felkelést a Beatles is megjósolta a White Albumon. A Család elkezdett készülni a várható apokalipszisre, amelyet Manson Helter Skelter-ként emlegetett, az azonos című Beatles dal után. Egy albumot akartak készíteni Charles-ék, amely kirobbantaná a már régóta emlegetett káoszt. Terry Melcher zenei producer ment volna el hozzájuk meghallgatni a zenéjüket, ám nem ment.

Ez indította el Manson-ban azt a gondolatot, hogy nekik kell megmutatniuk a feketéknek, hogy mit is kell tenniük. Így kezdetét vette a Helter Skelter. Megbízott egy férfit és három nőt a Családból, hogy menjenek el Terry Melcher lakására, és mindenkit öljenek meg, aki ott tartózkodik. Ám a ház már Roman Polanski és annak felesége, a nyolc és fél hónapos terhes Sharon Tate tulajdonában volt.roman-polanski-sharon-tate-paris-1968-6171500-bgclt.jpg

Négyen voltak aznap este a házban, Sharon Tate; a nőnek a volt szerelme, Jay Sebring; Wojciech Frykowski, Polanski barátja és annak barátnője, Abigail Folger. Polanski azonban nem tartózkodott otthon azon a végzetes éjszakán, mivel Londonban dolgozott egy filmen.

Tate-t és Sebringet összekötözték, és mikor utóbbi tiltakozni mert, rálőttek, majd a férfi támadó, Watson hétszer beledöfte a kését. Fyrkowski igyekezett szabadulni és segítségért rohanni, ám Watson észrevette ezt és többször fejbe vágta a puskájával, megszúrta késével és kétszer rá is lőtt. Folger is szabadulóra vette, viszont hamar elkapták és két támadó együtt összesen huszonhétszer szúrta meg.

Ezután következett Tate, aki összesen 16 döfést kapott. Könyörgött a gyilkosoknak, hogy legalább addig engedjék élni, amíg megszüli a hasában lévő babát, de nem kegyelmeztek neki.

Később Charles elment a helyszínre, és mivel azt nem találta elég brutálisnak, ezért tett róla, hogy még rosszabb legyen az.

A következő célpont LaBianca üzletember és pincérnő felesége, Rosemary LaBianca háza volt. Ide már Manson is velük tartott, a gyilkosság ismét az ő utasítására zajlott.

Mansont 1969-ben halálra ítélték Sharon Tate színésznő, valamint négy másik ember megöléséért. Négy társát is elítélték, ám halálbüntetésüket életfogytiglanra változatták. Követői 1969-ben hét embert öltek meg az ő utasítására.images_1.jpg

Tehát Manson nem ölt embert, ám ő állt a gyilkosságok kitervelése mögött, és azokat az ő utasításaira hajtották végre a követői, akik minden egyes szaván csüngtek és istenként tekintettek rá.

Charles Manson tizenegyszer fellebbezett szabadlábra helyezéséért, ám mindig elutasították. Legközelebb 2027-ben, 93 éves korában nyújthatta volna be a kérelmét.

2017. januárjában emésztőrendszeri problémái miatt a börtöncellát kórteremre kellett cserélni, mígnem 2017. november 19-én elhunyt.

 

 + Érdekesség Mansonról

Manson zenei ambíciókkal rendelkezett, több dalt is írt, amelyeket elítélése után meg is jelentettek. A legendás rockzenekar, a Guns N’ Roses is feldolgozta dalát, a “Look at Your Game, Girl” című számot, amely a The Spaghetti Incident albumon jelent meg.
Ezenkívül a zenekar énekese, Axl Rose is rengetegszer lépett fel Manson arcát ábrázoló pólóban.l-1.jpg

Életéről film is készült, Helter Skelter- A pokol csúszdája címmel 2004-ben.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rejtelypince.blog.hu/api/trackback/id/tr5213333263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sommm 2017.11.21. 13:13:05

Szerintem elírás van a posztban, biztosan nem 1995-ben vette feleségül Rosalie Jean Willist.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.21. 16:28:37

Remélem, már a pokol tüzén grillezik a mocsok anarchistát..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.21. 16:58:08

De jó hogy úgy döglött meg, hogy nem látta többet a napot!

Mikkamak 2017.11.21. 17:48:18

@sommm: Biztos is.
Egyébként a Manson család bírósági tárgyalásának ügyvédje annó egész jó kis könyvet írt az egészről.

Kiemelte pl., hogy Manson már addigra is élete nagy részét börtönben töltötte, sőt, mintha törekedett volna is arra, hogy ne nagyon maradjon szabadlábon. Amint kiengedték, szinte azonnal elkövetett valamit, hogy visszavigyék. Ráadásul a bűncselekményei gyakran a nagyobb büntetéssel járó ún. szövetségi bűncselekmények voltak (mert pl. a fent említett fiatalkorút átvitte egyik államból a másikba, ha a saját államban marad, akkor nem 10 évet kapott volna, hanem esetleg pár hónapot).

A Helter Skelter szó egyébként angol szlengben libikókát/mérleghintát jelent, de ezt Manson nem tudta és egész zagyva elméletet épített fel rá a fehérek és feketék közötti harc bekövetkezéséről, amelyből persze csak ő és családja kerülnek ki győztesen.

Dalmaa97 2017.11.22. 14:08:12

@sommm: Igen, sajnos elírtam. Köszönöm a visszajelzést, kijavítottam.

Dalmaa97 2017.11.22. 14:14:29

@gigabursch: A Helter Skelter eredetileg a Beatles dala, és azt dolgozta fel később a Mötley Crüe. S mivel Manson Beatles rajongó volt, érthető, honnan vette a Helter Skelter elnevezést.
süti beállítások módosítása